گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی قاسمعلی؛ * حدود ۱۰ روز پیش علی محمد زنگانه استاندار گلستان طی حکمی احمد محل مانی را از سمت فرمانداری شهرستان رامیان در شرق این استان عزل کرد. ناهماهنگی در پیشبرد اهداف دولت، عدم توفیق در مدیریت، عدم توانمندی در حل مشکلات شهرستان و ضعف در شاخصهای ۱۶گانه ارزیابی از جمله دلایل برکناری فرماندار رامیان از سوی زنگانه بیان شد.
شاخصههای خاص سیاسی- اجتماعی رامیان، برخی حواشی مانند تجمعات ماههای گذشته اهالی این شهر برای توقف طرح آبرسانی، سکونت استاندار اسبق گلستان در این شهر و دوره کوتاه خدمت احمدمحل مانی فرماندار برکنارشده این شهرستان و ... سبب شد تا این فرایند رایج مدیریتی (جابجایی مدیران) در سیستم حکمرانی سیاسی به ریشه منازعه و جنگ کلامی در گلستان تبدیل شود.
تنها دو روز پس از عزل فرماندار رامیان و انتصاب معاون سیاسی امنیتی استاندار گلستان به سمت سرپرست فرمانداری رامیان، حجت الاسلام بهرامی امام جمعه خان ببین (دومین شهرشهرستان رامیان) پشت تربیون نماز جمعه انتقادات شدیدی را علیه چگونگی برکناری فرماندار رامیان مطرح کرد.
حجت الاسلام بهرامی در خطبههای نماز جمعه اظهار کرد: آقای استاندار، شما که مدام شعار مشورت با ائمه جمعه را میدهید چرا در این مورد چیزی به ما نگفتید؛ قرار نیست ناتوانی خودمان را گردن این و آن بیندازیم، مرد مومن! اگر هم قرار است کسی را ذبح کنید شریعتش را درست کنید.
امام جمعه خان ببین در ادامه گفت: گله مندیم از عزیزانی که این بی تدبیری استاندار را اقدام انقلابی خطاب کردند.
وی گفت: استاندار گوشی ما را جواب نمیدهد، معاونین میگویند ایشان مشغله دارد، مگر ما بیکاریم، ما که کار شخصی نداریم، میخواهیم مشکلات مردم منطقه را بگوییم. عزل فرماندار کار اشتباهی بود و استاندار باید به نحوی جبران کند.
پنج روز پس از عزل فرماندار رامیان، غلامعلی کوهساری نماینده مردم شهرستانهای رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی به چیدمان مدیریت استان و راهبردها و راهکارهای اجرایی برخی از دستگاهها به ویژه نهادهای اقتصادی انتقاد کرد و به صورت مستقیم عملکرد استاندار و معاون اقتصادی وی را زیر سوال برد.
وی در تذکر شفاهی گفت: در اواخر هفته گذشته استاندار گلستان در جلسه با همه فرمانداران و مدیران استان که به صورت وبینار برگزار شد، اقدام به عزل فرماندار رامیان در همان جلسه کرد. این در حالی است که وی از خانواده معزز شهداست و سابقه بخشداری در همین منطقه را دارد. استاندار دلیل این اقدام را ناهماهنگی فرماندار در پیشبرد اهداف دولت، عدم توفیق در مدیریت و ضعف در شاخصهای ۱۶ گانه ارزیابی عملکرد میداند.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس یازدهم افزود: این در حالی است که از ابتدای دولت سیزدهم در همین شهرستان تاکنون ۴ فرماندار و سرپرست فرمانداری تغییر کرده است و نفر پنجم که سرپرست فرمانداری نیز است، تغییر خواهد کرد. فرمانداری که تنها ۸ ماه مدیریت داشته چطور ارزیابی شده است؟ براساس اظهارات استاندار گلستان تنها ۴ مدیر حرفهای در این استان وجود دارد که یکی از آنها معاون اقتصادی ایشان است، اما این در حالی است که استان گلستان در پرداخت تسهیلات اشتغال رتبه آخر را دارد، در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ رتبه ۲۷، در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی رتبه ۳۱ و در پرداخت تسهیلات روستایی رتبه ۳۰ را دارد. وی یادآور شد: اینکه نمایندگان نباید در غزل و انتصابات استان دخالت کنند، درست است، اما نمایندگان آیا نباید طرف مشورت مدیران اجرایی باشند؟ مشکلات مدیریتی در استان گلستان بیداد میکند، اما استاندار در بکارگیری مدیران ناتوان و بی تجربه یا کم تجربه اصرار دارد، لذا رئیس جمهور شخصاً باید به این موضوع ورود کند.
در ادامه کار و پس از نطق نماینده شرق گلستان در مجلس شاهد حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور در گلستان و دیدار سید محمد حسینی با جمعی از فعالان سیاسی اجتماعی گلستان بودیم که در این جلسات هم انتقادهای زیادی از نحوه عملکرد مدیران حوزه اقتصادی استان گلستان به زبان آورده شد. اما در آن سوی میدان، سید علی مهاجر معاون سیاسی امنیتی استاندار گلستان در مقام سرپرست فرماندار رامیان چند دیدار مهم را در این شهرستان ترتیب داد و با بزرگان ائمه جمعه و جماعات و استاندار اسبق گلستان به دیدار و گفتگو پرداخت تا بخشی از ترکشهای عزل ناگهانی فرماندار شهرستان رامیان کاسته شود.
در حالی که همگان در انتظار پایان غائله بودند، اما معاون جوان استاندار گلستان با ادبیاتی نامتعارف و به اصطلاح کوچه بازاری به سراغ نماینده مردم شهرستانهای رامیان آزادشهر در مجلس شورای اسلامی رفت. سید محمد دهنوی در شورای برنامهریزی استاندار گلستان ضمن دفاع از معاونت اقتصادی استانداری گلستان، به شدت از عملکرد غلامعلی کوهساری نماینده شرق گلستان انتقاد کرد
سیدمحمد دهنوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان در جلسه شورای برنامه ریزی اظهارکرد: ۳۷ دستگاه اجرایی در سال گذشته و ۴۲ دستگاه در سال جاری پای کار آمدند و اتفاق خوبی را در این استان رقم زدند. کارنامه عملکرد برخی از نمایندگان استان ستودنی است و در غرب و شرق استان، کارنامه موفق داریم.
وی گفت: اما آقای نماینده (خطاب به نماینده مردم رامیان در مجلس) نقص خود را به پای دستگاه اجرایی ننویسید. الان که دستشان در ارائه عملکرد خالی است توپ را در زمین دستگاه اجرایی انداختند.
دهنوی ادامه داد: آقای نماینده باید نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشید. شما تنها نماینده استان در مجموعه وزارت نیرو بودید و اینکه در شهرستان حوزه انتخابیه شما، مردم مشکل آب شرب دارند این از بیعرضگی شماست این را به پای دستگاه اجرایی نویسید.
معاون اقتصادی استانداری گلستان تصریح کرد: دخالت شخص شما در انتصابات بود که ما را در پیشرفت آن دو شهرستان با چالش مواجه کرد. حتما باید پاسخگو باشید و حتما به جریان انقلاب بدهکار هستید. تا الان سکوت کردیم، ولی بدانید که دیگر سکوت نخواهیم کرد ما پای منافع مردم ایستادیم و به هیچ وجه حتی یک قدم از منافع آنان کوتاه نمیآییم. وی بیان کرد: یک روز عدهای در این کشور شناسنامههایشان را دستکاری کردند که به جبهه بروند، اما عدهای شناسنامه دستکاری کردند که به مجلس بروند.
یکی از فعالان سیاسی گلستان در گفتگو با خبرنگار دانشجو گفت: فضای ملتهب سیاسی این روزهای گلستان در آستانه سفر دوم ریاست جمهور به گلستان و همچنین انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه، موجب دلسردی و یاس مردم خواهد شد و ضرورت دارد بزرگان و به قول سیاسیون پدران معنوی استان میانداری کرده و طرفین این غائله و نزاع کلامی را به آرامش دعوت کنند.
وی که نخواست نامش در این گزارش ذکر شود ادامه داد: اگر در این حوزه اختلاف نظرهایی وجود دارد به صورت کارشناسی و در جلسات غیر علنی به آن پرداخته شود
علنی شدن اختلاف بین مدیران اجرایی استان و نماینده مجلس، اتهام زنی، افترا و برچسبهای سیاسی و حقوقی طرفین به یکدیگر هیچ ثمری برای مردم نخواهد داشت.
این فعال سیاسی افزود: نباید اجازه داده شود که تریبونهای رسمی به ابزاری برای تسویه حساب و طرح اغراض شخصی تبدیل شود و عدهای در قالب سخنرانی یا ارائه گزارش علاوه بر طرح مباحث کذب و مشوش کردن اذهان عمومی در برخی موارد از دایره ادب و اخلاق هم خارج شده و شاهد اصطلاحات چاله میدانی باشیم.
استاندار گلستان یک روز پس از سخنان معاونش تلاش کرد تا اجازه ندهد این بد اخلاقی ادامه یابد؛ علی محمد زنگانه در آخرین روز تیر ماه به دیدار علمای تشیع و اهل سنت بندر ترکمن رفت.
او در این دیدار گفت: بیان برخی مسائل و اختلافات از برخی تریبونها به ضرر استان است. ناامید سازی مردم، حاشیه سازی و از بین بردن وحدت حربه دشمن است و پرهیز از آن ضروری است.
به گزارش خبرگزاری دانشجو اهالی استان کم برخوردار و محروم گلستان از همه افرادی که در جایگاهها و مناسب مختلف اجرایی، مقننه و... خود را خادم ملت میدانند انتظار دارند هرچه سریعتر به این غائله پایان دهند و تمام همت و اهتمام خود را برای گره گشایی از مشکلات مردم صرف کنند.
سخنان تند و آتشین هرگز نمیتواند ضامن موفقیت نمایندگان در انتخابات پیش رو شود و یا ضعف احتمالی و ناکارآمدی مدیران اجرایی را بپوشاند. در این بین ضرورت دارد تا بزرگان، معتمدان و رجال سیاسی تاثیرگذار گلستان هرچه سریعتر میان داری کرده و طرفین را به آرامش توصیه کنند.